Torshov Korpset

Høstprogram

Torshov Korpset (tidligere Torshov Skoles Musikkorps) er så vidt vi vet verden eldste og største korps hvor alle musikantene har sammensatte lærevansker/utviklingshemming. Korpset er stiftet i 1972. Korpset fikk Teskjekjerring-prisen i 1980.

Korpset har holdt mange konserter i inn- og utland, bl.a. i Finlandiahuset i Helsinki, i Universitetets aula i Oslo, flere konserter i Oslo Konserthus og Håkons-hallen og sammen med gruppen Brazz Bros under premieutdelingen ved Paraolympics på Lillehammer i 1994. Den kanskje største opplevelsen var da korpset spilte for nesten 10 000 tilhørere i Stadthalle i Wien sommeren 1983. Simon Flem Devold laget et program for NRK - Fjernsynet fra denne turen som det året fikk UNICEFs Prix-Jeunesse.

Ved alle korpsets konserter legges det vekt på at det er musikantene sammen med dirigenten som skal opptre på scenen uten hjelpere. Det er musikantene som skal vise at de vil og kan. I dag består korpset av ca 60 musikanter i alderen 15 – 45 år. De aller fleste av dem har vært elever ved Torshov skole, og noen få har vært med fra starten av i 1972. Selv om skolen nå er nedlagt rekrutterer korpset nye musikanter fra skoler i Oslo og Akershus og miljøer rundt ungdom og voksne med psykisk utviklingshemming.

Til korpsets daglige drift, utstyr, instrumenter, konsertprogrammer og turneer trengs det stadig vekk nye midler. Våre faste sponsorer og bidragsytere står for storparten av disse økonomiske tilskuddene som korpset er helt avhengig av. De resterende midlene får vi inn ved inntekter på våre konserter, basarer som blir holdt av foreldre og andre involverte i korpset, gaver fra gode venner og litt årlig tilskudd fra Oslo Kommune. Vi trenger hele tiden nye bidragsytere og disse får til gjengjeld lov til å profilere seg i programmet for vår årlige høstkonsert. Nye bidragsytere og annonsører er her hjertelig velkomne.

Jostein Værnes

Telefon: +47 99 35 23 46
E-post: jostein@media-team.no

MediaTeam AS Besøksadresse: Leangbukta 31, 1392 Vettre Postadresse: Postboks 45, 1371 Asker